78è Campionat de Catalunya de Pati de Vela

Amb 87 inscrits s'ha celebrat el 78è Campionat de Catalunya de Patí de Vela, aquest passat cap de setmana de tres dies 29, 30 d'abril i 1 de maig.

El marc òn s'ha dut a terme ha estat les aigües de Sant Pol de Mar, amb el seu Club bolcat en la organització.

El primer dia, dissabte estava prevista la celebració d'una prova que es va desenvolupar amb un vent que va anar de forma constant entre 12 i 16 nusos amb ratxes de quelcom més. La prova a primera categoria va estar liderada per en Xavi Roca patró del Club de Mar de Sitges, en segon lloc per Oriol Castellà del Club Nàutic de Sitges i en tercer lloc per en Jordi Sabater del Club de Vela  Sant Antoni de Calonge.

Les forces de la natura van fer que el segon dia de Campionat no es podés dur a terme el programa ja que hi havia un trencant que dificultava en gran gran mesura el poder anar els patins a l'aigua i que no permetia la sortida amb garanties de tots els vaixells de seguretat i dels comités.

Per tant, el tercer dia es van celebrar dues proves amb un vent a la primera prova que va iniciar-se amb uns 8 nusos per anar pujant fins a 14 a la segona.

L'ordre classificatori va canviar ja que tant el lider en Xavi Roca com el tercer classificat en Jordi Sabater no van tenir encert en la gestió del recorregut i van quedar relegats a un 5è i 9è llocs de la general, respectivament.  Per contra l'Oriol Castellà es va refermar en el seu lideratge repetint dos segons llocs i guanyant per tant el Campionat.  L'encert i regularitat dels dos patrons del Club Natació Badalona en Peco Mulet i en Pere Crespo els va col·locar en el podi amb el segon i tercer lloc respectivament.

En segona categoria, el primer dia en Miquel Àngel Alonso del Club Natació Barcelona va realitzar un primer amb autoritat i el van seguir en Josep Mª Masriera del Club Mar i Vent de Canet i en Gorka Bonals del Club Nataciò Badalona.

El Campionat igual que va passar en primera categoria, va canviar de lideratge al tenir en Miquel Àngel Alonso un trencament de burda a la primera prova de dilluns quan es trobava entre els 5 primers de la flota, fet que li va fer perdre el lideratge.

En Jan Esteba del Club Nàutic Tamariu va fer un 1r a la primera prova de dilluns i un 9è a la segona, llocs que sumats al seu 4t  del primer dia li van valer el sot-campionat de Catalunya.

En Jordi Padrell patró del Club de Vela Platja Llarga es va emportar el Campionat de 2ª categoria amb un 5è lloc del primer dia i dos segons el dilluns.

El podi de 2ª categoria el va completar en Marc Serra del Club Nàutic de Sitges que dilluns va fer un 2n i un 1r.

El Campionat femení va ser assolit, en 1ª categoria per Ana Pujol del Club Natació Barcelona, i en 2ª categoria per Eva Pellisé del Club Marítim Torredembarra i en la categoria de veterans per en Tony García del Club Nàutic Tamariu en 1ª categoria i per en Josep Mª Masriera del Club Mar i Vent de Canet en 2ª categoria.

Com a fets que cal remarcar en aquest Campionat la presència d'en Vicente Climent de la Territorial Andalusa que va demanar poder participar en el Campionat i compartir aquests tres dies amb la flota Catalana.

Fet important, la presència d'en Dìdac Costa, que diumenge mentre no es va poder sortir a navegar, ens va obsequiar amb una exposició interactiva de les seves experiències en la travessa del 2013 que va fer en Patí de Vela, des de Palamós a Ligúria i les seves gestes en la participació de regates transoceàniques com la Mini Transat, la Barcelona World Race i la culminació d'aquest any en el seu assoliment de la Vendée Globe.

També cal remarcar que el Club Nàutic Sant Pol va obsequiar a tots els participants en el Campionat amb un sopar la nit de diumenge on hi van assistir les autoritats municipals, Alcaldesa i Regidor i tota la plana major de l'empresa patrocinadora "WISKA", empresa vinculada al sector nàutic i dedicada a la fabricació de productes de gran qualitat per aquest el sector  i implantada a Hamburg (Alemanya).

En aquest sopar Adipav va aprofitar per fer el nomenament del soci d'honor d'enguany, reconeixement que va recaure en el regatista i benefactor del col·lectiu de patrons del Patí de Vela en Ferran Gubern, acte que va tenir una càrregue d'afecte, solidaritat i companyonia.

Per últim agrair a tota la organització l'impecable desenvolupament i gestió del Campionat i en especial als joves col·laboradors en la càrrega i descàrrega d'embarcacions.